Marie-José Jacobs

Thuiscoach

Als thuiscoach krijg ik letterlijk een kijkje in de keuken van de cliënt omdat de afspraken bij de cliënt thuis plaatsvinden.

Dat helpt om een beeld te krijgen van de cliënt. Als de huiskamer vol is of onoverzichtelijk is ingericht, kan ik daar vragen over stellen. Zoals: “Hoe helpt deze omgeving je om rust te nemen, tot je zelf te komen? Welke stappen zouden je kunnen helpen om je beter te voelen, wat of wie is daarbij nodig?”

Een spiegel mogen voorhouden en mensen leren dat je ook met kleine stappen vooruitkomt, is waar ik mijn energie uithaal. En als de eerste stappen gezet zijn, lukt het vaak om op eigen kracht verder te komen.

Mensen zijn en blijven boeiend om mee te mogen werken. Fijn om als onderdeel van het multidisciplinaire team naast de cliënt te staan en diens doelen te helpen verwezenlijken. Ik gun ieder dat doel te behalen en draag graag mijn steentje daartoe bij!