Een sGGZ-instelling in Zwolle en Almere

MBB Change
Maakt je leven waardevol

We zijn een sGGZ-instelling gespecialiseerd in de behandeling van een complexe somatische symptoomstoornis (DSM-5), zoals ALK: Aanhoudende Lichamelijke Klachten. 

Wat is een sGGZ-instelling?
De Gespecialiseerde GGZ (SGGZ) biedt hulp bij ernstige, ingewikkelde of vaker terugkerende psychische aandoeningen. Binnen MBB Change is deze vorm van hulp soms kortdurend (4 maanden), maar vaak gaat het om langdurende psychotherapeutische hulp (max. 6 maanden). Om voor deze zorg in aanmerking te komen, is een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Dit wordt ook wel tweedelijnszorg genoemd.

Onze cliënten ervaren chronische klachten die hen beperken in verschillende leefgebieden, zoals het dagelijks functioneren, het werk of hun sociale leven.

Tijdens de behandeling staan eigen regie, gedragsverandering en zelfmanagement op de voorgrond. Het accent ligt op het toepassen van nieuwe vaardigheden in jouw eigen omgeving. Wij stellen jouw als cliënt centraal en verwachten een actieve betrokkenheid.

Kortom, we streven ernaar om zoveel mogelijk mensen weer grip op het leven te geven, zodat ze een betekenisvol leven kunnen leiden. Omdat wij hier zo gericht mee bezig zijn, kunnen we met zekerheid zeggen dat we de expertise hebben om je optimaal te behandelen!

sGGZ-instelling in Zwolle en Almere

Wie kan bij ons terecht?

De lichamelijk klacht staat voorop en beperkt je op meerdere levensgebieden. 

Gelukkig kan je wél iets doen aan de klachten, ook al is de oorzaak onduidelijk. Wij geven je handvaten om weer waardevol te leven!

“We geven jou inzichten hoe je betekenisvol kan leven.”

sGGZ behandeling

Onze behandelmethode, uitgevoerd door ons multidisciplinaire team, maakt ons uniek. Het team bestaat uit een regiebehandelaar, thuiscoach, psycholoog en psychomotorische therapeut. De thuiscoach/maatschappelijk werker komt bij je thuis. Wij zijn ervan overtuigd dat een grondige analyse bij de start en begeleiding op alle leefgebieden, bijdraagt aan een optimaal en duurzaam herstel.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandMBB Zwolle is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering