Anouk Paulissen

Psycholoog

Als psycholoog begeleid ik, samen met de psychomotorisch pherapeut, de regiebehandelaar en de thuiscoach, clienten met allerlei lichamelijke klachten die hen belemmeren in hun dagelijks leven. Mensen die de weg kwijt zijn in een oerwoud van een vreemd land van lichaamssignalen, gedachten, emoties en gedoe.

Ik vind het vanuit persoonlijke ervaring en vanuit professionele kennis boeiend en dankbaar om mensen op dit pad te begeleiden en een stuk mee te lopen om weer op het goede pad te komen. Ik hoop mensen weg te kunnen laten gaan met meer ervaring en compassie voor hun lijf en signalen, door een steunende en spiegelende blik te bieden. Zodat ze weer de juiste keuzes kunnen maken voor henzelf en voor een waardevol leven. Hierbij staat de persoon als mens voorop voor mij en niet de klacht of het klachtbeeld. Dat maakt het ook leerzaam voor mij, omdat elke persoon anders is en ieder een eigen pad heeft om te ontdekken. Zo is geen een behandeling hetzelfde en is het ook voor mij een ontdekkingstocht, die ik graag samen loop met de client.

Het geeft altijd weer een heel voldaan en trots gevoel dat mensen hun eigen regie weer ontdekken, nieuwe ervaringen durven opdoen en hun eigen krachten (opnieuw) ontdekken. Het mooie ervan is dat we dit samen in een team doen, dus altijd met meerdere blikken naar dezelfde persoon kijken wat de behandeling zeer waardevol maakt voor de client.