Evelyn Bekooij – Westerhoudt

Psychomotorisch therapeut

Als psychomotorisch therapeut verzorg ik met veel enthousiasme en plezier lichaams- en bewegingsgerichte activiteiten bij MBB Change in Almere. Ik maak hierbij gebruik van mijn kennis en ervaring als psycholoog, communicatiedocent, mindfulness-, sport- en weerbaarheidstrainer. Soms tref je mij ook aan in de rol van psycholoog, bijvoorbeeld voor een intake of EMDR-behandeling.

Bij aanhoudende lichamelijke klachten (ALK) is niet altijd duidelijk waar de klachten vandaan komen en er ontbreekt vaak begrip vanuit de omgeving. Dit kan enorme impact hebben op je dagelijks functioneren en de kwaliteit van leven.

Ik denk dat we onvoldoende luisteren naar ons lichaam als waardevolle bron van informatie. Zo kan er veel lichamelijke spanning aanwezig zijn, omdat we onze emoties en behoeften niet voelen of opmerken. Met de holistische benadering binnen MBB erkennen we het samenspel tussen lichaam en brein. Hierbij pakken we de psychologische en emotionele oorzaken aan die ten grondslag liggen aan de fysieke symptomen.

Met empathie, in samenwerking met jou, in alle openheid, zonder oordeel en afgestemd binnen een fijn team van collega’s, begeleid en ondersteun ik je graag in de stappen die je wilt zetten.