Jaimy Schouten

Psycholoog

Bij MBB Change werk ik als psycholoog op de locatie in Almere. Ik ben opgeleid in de klinische psychologie en heb ervaring opgedaan in de specialistische GGZ: angst, stemming en (onverklaarbare) lichamelijke klachten.

Kenmerkend van mijn werkwijze is de aandacht voor de wisselwerking tussen lichaam en geest. Ik heb een onderzoekende, open en empathische houding met ruimte voor positiviteit en humor. 

Tijdens de behandeling zullen we gezamenlijk je klachten onderzoeken, het ontstaan ervan en hoe ze in stand worden gehouden. Na het onderzoeken van de klachten gaan we kijken naar wat er nodig is om de regie weer over jouw leven terug te pakken. Hierbij gaan we uit van jouw eigen krachten. 

Afhankelijk van waar de behoeften liggen, maak ik in mijn behandelingen gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT), motiverende gespreksvoering, Acceptance and commitment Therapy (ACT, i.o.), EMDR, schematherapie en lichaamsgerichte oefeningen (mindfulness, emotieregulatie). 

Wat mij aanspreekt in het werken bij MBB is de multidisciplinaire werkwijze waarin wordt gestreefd naar een persoonsgerichte aanpak met oog voor de krachten van het individu. Ik ervaar veel plezier in het werken bij MBB; er heerst een goede energie waarin ik mij thuis voel.