Petra Kadar

Psycholoog

In mijn positie als psycholoog hoop ik de missie van MBB Change te versterken, namelijk om een balans tussen brein en lichaam te brengen.

Mensen met lichamelijke pijn zijn de verbinding tussen hoofd en lijf verloren. Het kan ook zijn dat ze zo lang met de pijn hebben geleefd dat het een gewoonte is geworden of ze hebben geleerd om het te negeren, maar het hoeft niet zo te blijven. 

Het is juist het doel om bij deze lichamelijke pijn stil te staan en te leren om naar deze signalen te luisteren. Het heeft een belangrijke boodschap voor ons en het wil iets vertellen. Daarom is het belangrijk om de verbinding tussen hoofd en lijf terug te vinden. Dit hoop ik te bereiken door de behandeling aan te passen aan de individuele behoefte van iedere cliënt. Om cliënten te helpen hun gevoelens en behoeften te (h)erkennen, leren en durven kwetsbaar op te stellen, voor zichzelf te leren zorgen en door acceptatie. Hierdoor kunnen we gezamenlijk de draaglast verminderen en de draagkracht te vergroten. Dit kan bereikt worden met de hulp van het brede multidisciplinaire team.